Siirry sisältöön

Youth Davar

Blogi

Janette Vuolteenaho 09/08/2018

Historiaa tekemässä

Historiaa tekemässä

11 kuukautta sitten ensimmäiset Youth Davar – oppilaat kävelivät elokuisena aamuna Kokkolan Baptistiseurakunnan ovista sisään, tietämättä mitä he tulisivat kohtamaan sinä viikonloppuna. Emme myöskään me ohjaajat, pioneerit tienneet, mitä tulisi tapahtumaan.

Vain muutamia vuosia takaperin, Jumala alkoi puhua meille kansasta ja maasta, jota emme silloin tunteneet emmekä liioin rakastaneet. Askeleemme ohjautuivat yhä enemmän ja enemmän Israel-asioiden pariin ja jokin näkymätön side vei meitä aina vain syvemmälle kohti tätä Jumalan suurta suunnitelmaa.
Jumala laski suuren huolen ja taakan Suomen nuorista ja nuorista aikuisista, sekä heidän poissaolostaan Israel-asioiden keskiöstä. Uskonkin, että sanat jotka sain sisälleni olivat Taivaan Isältä ja ovat myös olleet työmme yksi keskeisempiä mottoja: ”Ilman opetusta ei synny ymmärrystä, ilman ymmärrystä ei synny rakkautta, ilman rakkautta ei synny tekoja.” Tottahan se on, jos emme ymmärrä jotakin jostakin, emme myöskään voi tehdä tekoja asian eteen paljoakaan.
Uskon ja rakkauden pitäisi olla meissä liikkeelle paneva voima, joka synnyttää meissä tekoja ja sanoja. Näin uskon ja tiedän, että kun Jumalan avaama sana avaa meidän ymmärryksemme, se ei voi olla synnyttämättä meissä historiallisia ja mullistavia tekoja.

Eräänä uudenvuodenaattona, sanoimme mieheni Tuomaksen kanssa Jumalalle:
”tapahtukoon Sinun tahtosi ja ohjaa Sinä meidän askeleemme tällä Israel-polulla”. Tämä oli elämämme vaarallisin rukous, sillä siinä hetkessä alkoi todellinen seikkailu Jumalan kanssa! Jumala vaihtoi omat unelmamme omiensa tilalle ja yhtäkkiä aloimmekin juosta Jumalan unelmien perässä! Miettikää!
Emme olisi koskaan voineet kuvitella, että jonakin päivänä tekisimme tällaista työtä! Mutta näin käy, kun sanomme Jumalan seikkailulle ”kyllä”! Monien vaiheiden ja Jumalan johdatusten ja ihmisten avulla olemme tässä tänään. Jumala johdatti ympärillemme paljon upeita ja taitavia ihmisiä, joiden avulla olemme rakentaneet tätä pioneerityötä!

Nyt olemme päivässä, jolloin 63 nuorta ja nuorta aikuista 11 kuukauden aikana ympäri Suomea, on päässyt olemaan mukana Fidan Youth Davar – kursseilla! Tämä on suuri Jumalan ihme ja kiitosaihe! Tämä työmuoto on pioneerityötä, jota ei ennen ole ollut. Olemme siis myös kirjoittamassa ja tekemässä historiaa!
Näiden kurssien aikana olemme saaneet huomata, etteivät juutalaiset ole ainoita joiden silmillä on side.

Valitettavasti monilla meillä kristityillä on hyvinkin paksu peite silmiemme päällä, kun puhumme Israel-asioista. Mutta onneksemme olemme saaneet nähdä, kuinka elävä Jumala voi, Jumalan sanan totuudella ottaa senkin pois ja avata silmät näkemään jotain uutta ja tärkeää ja löytämään aivan uuden merkityksen Jumalan sanan totuudelle.

Työ on Jumalan ja hedelmä on Jumalan. Jumala ei etsi pelkästään kauniita ja rohkeita, koulutettuja ja ammattilaisia. Hän etsii sydämiä, käsiä ja jalkoja, ihan tavallisia ihmisiä, jotka ovat valmiita uhraamaan koko elämänsä ja taitonsa Hänen työlleen ja tarkoitusperilleen.

Hän tarvitsee etenkin tänä päivänä nuoria ja nuoria aikuisia, seuraavaa sukupolvea, joka haluaa seistä totuudessa ja rakkaudessa Israelin ja juutalaisten rinnalla tämän pimeän ja pahan maailman ajan keskellä. Jumala tarvitsee siunaajia, lähtijoitä ja lähettäjiä tälle kentälle, niin kauaksi kuin lähelle. Hän tarvitsee totuudenpuhujia, jotka eivät pelkää seistä Jumalan sanan takana.

Janette Vuolteenaho